Vi ska flytta!

Ja – tänk så det kan bli. I månadsskiftet oktober/november flyttar vi till byn Ella, mellan Höör och Sösdala. En helt fantastisk liten gård som erbjuder oändligt med möjligheter, och en hel del jobb såklart 😉 Gården har ett stall med 6 st boxar varav en fölbox. Taket är höjt i halva stallet, över boxarna, och  har fullt godkända mått. Andra halvan av stallet är utriven och redo för mig att planera för sadelkammare, foderrum, täckesrum, spolspilta och skötselspilta.

Utöver stallet finns det totalt 12(!) st uteboxar på gården. Tre av dom tänker jag göra om till lösdrift och de resterande nio ska rustas upp och användas av hästar i träning, bed and box och andra lösningar som jag kommer kunna erbjuda på gården. Det mest coola av allt är ändå:

  1. Där finns ett ridhus på gården! Lite litet kanske med sina 16x30m funktionsdugligt. En paddock kommer anläggas så småningom och fram tills dess så ligger Sösdalas ridhus och utebanor bara 7 min från gården med bil.
  2. En hall med simbassäng för hästar med tillhörande spolspiltor och solarium finns! Ja – ni läste rätt, galet men sant! Tanken med ”Hallen” som vi kallar den är att den även ska rymma lite verkstad åt Patrik. Där finns även gästrum, kök och toalett för gäster.

Utöver detta finns strax över 6 ha bete, en lösdrift och såklart ett boningshus. Här finns massor att göra men är ändå fullt funktionsdugligt för oss att bo i direkt. De första prioriteringarna kommer bli att åta renovera badrummet, lyfta resten av taket i stallet och sedan få upp en sadelkammare. Jag tror inte Patrik uppskattar att ha hästsakerna inne i huset allt för länge 😉

 

Fastighetskarta