En ganska bra helg!

Tävlingshelgen är över och trotts kyla, snö och lite strul på banan är jag faktiskt nöjd! Pricken över I’et var helt klart att Cath dök upp till sista klassen och hjälpte mig på framridningen!

Första klassen var en MSV C:1. Jag hade ridit lite på banan dagen innan och var ganska lugn för uppgiften. Programmet flöt bra fram till andra slutan – där blev det tvärstopp när någon skulle gå förbi oss på läktaren. Så en 2:a på dubbelkoeff. mja…. det kostade oss troligtvis en placering vilket retade mig lite men var väldigt nöjd med många fina siffror i programmet och godkänd ritt trotts missar.

Klass 2 var en MSV B:2. Folk på läktaren igen och jag var beredd på lita kaos denna gången och var bestämd på att vi skulle förbi. Sani höll sig i skinnet men jag fastnade lite i handen och hade svårt att hitta en ärlig framåtbjudning. I första delen av galopprogrammet blev det kaos när Sani exploderade och hoppade kråka. Tre femmor och två treor ramlade in där. Jag lyckades samla ihop oss till bytena och avslutade programmet fint där.

När jag kom ut kändes det verkligen misslyckat. Jag var riktigt besviken över att vi ramlat tillbaka till så okontrollerat som det var för något år sedan. Jag fick ta mig ett riktigt pepp-talk med Cath över telefon och när poängen kom och visade över 60% kändes det lite bättre i alla fall.

Andra dagen kom med minusgrader och snö. Fötterna hade förfrusit innan jag ens hade kommit i ridstövlarna….

Första klassen (MSV C:2) gick ganska bra – inga stora missar alls faktiskt. Domaren var dock svårflörtad och gillade inte alls att Sani gnisslar tänder. Var längesedan vi fick det som kommentar men nu ramlade det in. Trotts lite tråkiga poäng fick jag en 7:a på sitsen med kommentaren ”mjuk ridning, god sits” vilket såklart var roligt!

Sista klassen för helgen var en MsV B:2 igen. 8-metersvolterna gav mig helt klart kalla kårar efter föregående dags fiasko. På framridningen guidade Cath mig så gott det gick men jag var långt ifrån övertygad om att det skulle gå vägen när jag gick in på banan. Innan startsignal får Sani två st ”utbrott” pga folk på läktaren men jag lyckas ändå få fram henne. Sedan red jag verkligen varje millimeter i programmet. Det blev ett program utan missar – inte ett enda underkänt betyg! Hejja oss!

Såklart en del som kan förbättras men jag var så glad att kunna ta mig igenom programmet så bra efter två tvärstopp mot läktaren.

Så fyra godkända ritter i ett ganska tufft startfält, inomhus med läktarproblem. Jag är faktiskt nöjd – och taggad till nästa helg när vi ska starta i viarp!