Hästig helg

Full rulle hela helgen! Lördagen började tidigt med att fixa stallet och därefter hoppträning för Fias del. Vi hoppade en serie för att träna styrka. Fia var lite osäker till en början men skötte det fint efter ett par gånger. Vi behöver dock öva lite på att inte lösa allt med fart 😉

Fia fick gå in och så gjorde jag iordning Sani för dressyrträning för Lena. Ett givande pass där vi fokuserade en del på enkla byten och som vanligt att jag ska hålla ihop skeppet när Sani tycker att det är lite jobbigt. Det var ändå ett bra pass och galoppen blev riktigt riktigt fin!

Vid det här laget hade stallkompisen Sara anslutit sig så hon tig in Sani i stallet och jag satt direkt upp på PB för ett dressyrpass. Tanken är att jag ev ska starta honom lite dressyr. Han är en riktigt fin häst men ganska stor, stark och stel för tillfället. Jag har ridit honom tre gånger hitintills och det går bättre och bättre för varje gång! Detta passet fick jag känna på lite schwung i traven i höger varv vilket såklart var superkul!

Så efter tre hästar begav vi oss till Lidköping för att titta på Saras framtida foderhäst. Som grädden på moset fick jag rida en superfin 6-åring, Ramsay. Härlig häst med fin mekanik! Dagarna två fick jag sitta på hand rygg så jag var helt klart nöjd när vi styrde kosan tillbaka till skåne igår. Lagom trötta men mycket nöjda över helgen!