Så taggad på våren!

Vårens mål: ta mig till Falstebos amatör-tour i dressyr. Det kommer bli tufft, slitsamt och kostsamt. Kanske kommer det inte gå alls men jäklar vad jag är taggad på våren!

Jag har diskuterat detta fram och tillbaka med min Cath och Emelie – mina största pelare i hästfrågor. Vi är överens: vi kör! Det är viktigt att ha hela teamet bakom sig i en sån här satsning så jag har verkligen vridit och vänt på varje steg.

”För en liten amatörtour?!” Tänker ni kanske? Men för mig betyder det lite mer än så. Jag kommer investera mer i träningar, lägga tid på fler tävlingar och framförallt tävla lite längre bort. Jag kommer också ta ett kliv tillbaka i klasserna och lägga fracken på hyllan under våren och sommaren. Kanske får jag aldrig ta den på mig mer? Hemska tanke men jag är väl medveten om att varje uppsittning på min fantastiska lilla häst är lånad tid.

Men det här är en dröm och den känns faktiskt nåbar – jag är i ett läge i livet där jag faktiskt kan ha råd. Cool tanke…

Planering är A och O . Målet är att träna två gånger i veckan. Det kommer också bli meeting en gång i månaden, Olofström i mars, Tingsryd i April och så Björbäck i Maj. Detta kräver såklart finansiering så jag kommer behöva jobba lite extra, en övertidsdag i månaden.

Sedan ska Sani hålla med och det innebär lagom men effektiv träning och tid för återhämtning däremellan. Ett pussel som är svårt men jag hoppas att det är görbart!

Så jag är så taggad på våren – bring it on!