Dragit läge

Skillnaden med att ”hänga i handen” och gå fram med lite för mycket stöd känns lite för hårfin. Sani är mästare att spela ut matte här. På dagens träning kändes det mest som om jag letade efter fjärrkontrollen. När Sani blir lite på och samtidigt ej helt lösgjord i kroppen lägger hon sig gärna på lite och VÄGRAR lyssna på sitsen. Jag känner mig lite som en nybörjare som sitter där och försöker få henne att bryta av från galopp till trav och hon bara matar vidare – som om inget hade hänt. Speciell känsla minst sagt!

Men i det läget är det bara att försöka vara en övermänniska. Det är bara att fortsätta med hjälpen tills hon bestämmer sig för att lyssna.

För ett tag sedan hade jag supersvårt att behålla lugnet här. Jag blev jättestressad och ledsen över att en sådan enkel sak som att byta gångart bara inte fungerade. Nu känner jag mig mer lugn – det kommer släppa 🙂 Så dagens träning blev nyttig och bra inför helgens tävlingar. Jag tror dock att jag ska ändra min vecko-plan och trimma både fredag och lördag innan tävlingen för om jag känner min häst rätt kommer hon vara lite galen annars – uppspelt över att det är kul . Lite som matte 😉