Mål 2018 – Fia

Lilla Fia är fem i år och blir bara mer och mer rolig att arbeta med! Det är en fantastisk liten ponny men personlighet utöver det vanliga.

Vad ska då hon hitta på i år? Jo eftersom hennes medryttare inte är så intresserad av att tävla har jag bestämt mig för att vi ska försöka ta oss till Ungponny-SM i hoppning i år. Jag kan kvala henne själv och sedan behöver jag ”bara” hitta en ryttare i rätt ålder som vill åka till SM med henne. Till hösten är målet att rida ungponny-championatet i dressyr med henne. För att ta oss dit behöver vi rida två stycken LB över 60%.

Så våren kommer ha mycket fokus på hoppningen eftersom Fia inte har rutin på det. Hon började hoppas uppsuttet innan jul och har lite att ta igen. Idag hoppar hon bana hemma på 70 cm lätt som en plätt och hon löshoppar 1.20 så jag tror inte det ska vara några problem om jag tränar smart och låter hennes självförtroende vara på topp! Det är lite det som är det svåra med unghästar – att göra lagom och ändå få utvecklingen. Det är också det som är roligt, enligt mig.

Så finns det någon ponnyryttare där ute som är sugen på SM – skicka iväg ett mejl till mig 🙂

Så Fia är också redo för ett nytt år!