Sadelkoll!

Som ni säkert har koll på har jag under många år nu tagit hjälp av Lars Syndin med mina sadlar och jag är SUPER-nöjd med hans arbete. Tyvärr bor han i katrineholm och kommer inte ner här i den utsträckning som jag behöver.

Så i augusti kontaktade jag Anette Holm på Stenåsa sadelmakeri för mina sadlar var verkligen kaos. Det var lite nervöst vid första kollen för det finns ju så många skojare där ute och jag var helt klart på min vakt. Jag hade inte behövt vara orolig för Anette har gjort ett fantastiskt jobb! Hon stoppade om båda sadlarna och igår var vi där igen för att korrigera stoppningen (en åtgärd som alltid behövs efter någon månad när man stoppat om från grunden). Sani fick beröm för att hennes sadel var jämn när man tittade på höger kontra vänster sida vilket är skönt att höra. Det betyder att hon jobbar liksidigt och jag sitter jämnt över hennes rygg. Tummen upp för det!

Fias sadel är lite trång och jag är glad att jag köpte Morris and Nolans nya modell där man kan ändra bomvidden fast på ett ”äkta” sätt. De har tagit fram em funktion där hela sadeln breddar sig – inte bara framme vid framvalvet vilket ger en mer stabil konstruktion och sadlar som ligger bra, hela tiden! Till våren får vi nog bredda ut lite för den lilla damen!

Så nu hänger båda sadlarna hemma och jag och Channa ska prova dom ikväll 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *