Dagens Dressyrträning

Det är verkligen fantastiskt roligt att träna kontinuerligt för Cath igen. När jag hade Sani hos henne för några år sedan red jag ju nästan 2 hästar om dagen för henne. Därefter har jag fram till nu tränat ganska sporadiskt med tanke på skador och studentekonomi. Känns därför riktigt riktigt skönt att vara tillbaka på banan igen!

Idag hade vi, liksom de senaste gångerna, fokus på skolorna. Jag tycker att det är riktigt klurigt och låser mig ganska ordentligt när jag vill lite för mycket. Jag måste börja rida skolorna med mycker mjukare hjälper och dessutom förbereda dom noggrant, noggrant. Idag kändes det ändå ganska okej. Slutorna var helt klart bättre än öppnorna, but still. Vi har under de senaste veckorna hittat en helt annan grad av samling än vad vi gjort tidigare. Det är nytt för mig och ibland blir det lite rörigt med mina hjälper. Det är välbehövligt med träningen för Cath och även hjälpen från Emelie som jag kan få däremellan för att inte riskera att hamna i för mycket handridning, eller på andra hållet, för lite samling, svårt!

Idag satt samlingen dock ännu bättre i traven, var riktigt, riktigt roligt att rida. Galoppen är svår, speciellt i höger varv vilket vi också började med. Vi red sluta från väggen till meddellinjen, rätade ut och bytte. Alltså en början till en sax. Första bytet från höger till vänster blev så fantastiskt fint, kan leva på den länge 🙂 Dessutom var vänster galoppsluta riktigt, riktigt häftig med *lyrisk-tjej*!

Vi avslutade galopparbetet med att rida på ”fyrkant” och vända i två pirruettsteg i varja hörn. Detta är svårt, svårt i höger galopp men i vänster – WOW, säger jag bara! Där satte hon sig riktigt, riktigt och med ens kan jag föreställa mig känslan att rida en galopp-piruett!

 

Duktiga, duktiga Sani <3