Student-SM: Grundomgång

Morognen började tidigt med lottning och jag hade kikat ut två tjejer som jag inte ville rida mot i grunden. Min vanliga tur i lottning gjorde att jag hamnade med BÅDA dessa duktiga tjejer och dessutom på Metallic som jag varit lite rädd för att jag inte skulle klara av. Jag misstänkte att han skulle vara lite för tung för mig.

Nervös var alltså ordet men det som var positivt var att jag iaf inte var första ryttare på hästen. Jag var sista vilket kändes ganska bra först för då skulle jag kunna titta på dom andra. När de andra två hade ridit var mitt självförtroende i botten för de presterade två stadiga ritter. Inget wow men stabilt och prydligt. Jag bestämde mig för att det fick bära eller brista: jag satsar!

Det första jag kände när jag fick ta tyglarna var att han var väldigt mjuk i munnen – jackpot! Jag satte lite tryck i honom (Eller försökte iaf) och testade lite ökningar och halter innan det var min tur. Inne på banan laddade jag liiite till och travprogrammet gick ganska bra men med lite missförstånd när jag laddade lite mycket. Galoppen flöt bra tills jag red fel (!?) väg! Jag skulle kunna falla död ner på direkten. Jag har ridit och tävlat detta programmet 1000ggr och ALDRIG ridit fel och så gör jag det nu?!.

När  jag gick ut kändes det som att det var lite för många missar och jag förberedde mig på min mardröm: Åka ut i grunden…

Resultatet lät sig vänta och efter en stund gick jag in i sekretariatet där dom till min förvåning grattade mig. För vad, tänkte jag innan jag fattade att jag gått vidare! Det hade helt enkelt lönat sig att sätta lite mer tryck i programmet för det hade täckt avdragen för missarna. Allt som allt blev det 66,92% och 7,5 på ryttarens sits och inverkan!