LARS cup dressyr 2014

Tredje gången gilt heter det och visst stämde det! De två tidigare åren har jag blivit utslagen i semin i år gick jag inte bara till final utan jag VANN! Jag tror ingen kan förstå hur glad jag är?!

I grunden red jag Timeless som andra ryttare. Timeless var lite seg men framförallt inte alls framme för skänken. Inte mkt att göra åt på de 5 min jag fick rida fram utan jag försökts gasa fram henne så gott det gick. Inne på banan fokuserade jag på att inte hamnade i att ”klämma kaviartub” utan försökte vara lite mer ”elektrisk” mina hjälper. Det hjälpte inte direkt men det gick inte heller dåligt. Jag kan ju säga att jag var helt slut efter att ha drivit fram hela programmet 😛 Procenten blev hela 70, 52% och återigen den bästa procenten i hela tävlingen ( för den som kommer ihåg så hade jag den högsta procenten med Fritz förra året, inget viktigt för tävlingens resultat men roligt är det såklart :P).

I semin blev jag lottad till Nemo tillsammans med två otroligt duktiga ryttarinnor och jag kände att detta kommer bli svårt, riktigt svårt. På framridningen var Nemo framåt och svarade fint på hjälperna även om an var lite hård i munnen. Inne på banan dog han helt och jag fastnade i att sitta och klämma hela trav programmet. Fasiken vad arg jag var på mig själv för att jag inte bara kunde slappna av…. Gaklopprogrammet kändes helt ok och till min stora glädje belönades vi med 67,63% vilket var den högsta procenten på Nemo och jag var i FINAL!

Till finalen tog sig också min  duktiga klasskompis Emilia vilket var fantastiskt roligt bara det. Finalhästen Laretto taggade till och bockade/busade runt och bytte hej vilt i den förvända galoppen. Vi kämpade tappert både Emilia och jag och det blev inga topp-procent för någon av oss (har ngn tänkt på hur fruktansvärt svårt LA:2 är ?!) på grund av hästens vilda framfart 😉 Min procent var dock högst och där stod jag som lycklig, lycklig vinnare!

10547940_10204746915410302_8470144697094464879_oAlla OTROLIGT duktiga deltagare i årets dressyr-cup!
(FOTO: Emma Andersson)