Julkurs dag 1 (av tre)

Idag red jag inte. Studentekonomin räckte inte riktigt till tre dagar och dessutom har ju inte Sani varit igång så länge efter sin lilla vintervila. Idag red jag istället själv lite dressyr på en riktigt positiv häst! Hon var lite tung i handen men över lag gjorde hon det jag bad henne om och var pigg och framåt vilket är en bra start inför morgondagens träning.

Men tillbaka till julkursen: Mitt på dagen hade vi teori där vi pratade om vår egen utrustning, utbildningsskalan och om våra mål. Jag fick en ”Målbok” som jag tänkte återkomma om i ett annat inlägg. Lite tankar jag fick med mig efter teorin var:

  • Jag måste träna på att lägga ner Sani mitt i passen för att träna på att samla upp henne igen efter en skrittpaus på tävling
  • Jag måste börja sätta ordentliga mål
  • Jag borde skaffa ett spö med ”flärp”

Jag är riktigt taggad på morgondagen då jag även kommer att få rida! Morgondagens teori skulle handla om hur man bygger upp och tränar olika rörelser som ex en piruett.

Sani dressyr