Vi börjar med en dressyrträning

Jag tror nog att de flesta som tittar in här är trogna följare sedan tidigare men om det nu är någon ny kan jag ju säga så här: nu blir det dressyrigt!

Ikväll avverkade jag nämligen den första dressyträningen för Cath på nästan ett helt år! Det var så galet skönt att återigen få jobba med sitsen ( som läskigt nog blivit ganska illa enligt Cath…). Jag valde att rida Sani på kandaret för att träna inför de lite större klasserna och för att jobba lite extra med samlingen. Planen är att rida för Cath varannan vecka och då kommer jag ha kandaret kom vi överens om.

Idag jobbade vi med de rörelser som är i MSV:C. Vi behöver jobba med den förvända galoppen och bärigheten. Sani behöver bli starkare och jag behöver sitta mer rakt upp i sadeln. Cath var ändå mycket nöjd när vi packade ihop och menade på att det här var det bästa hon hade sett Sani gå någonsin. Det är ju ingen dålig kritik, eller hur? 🙂

Nästa vecka är det Maries tur (min medryttare) hon ska träna de veckor jag inte gör det. Det känns viktigt att även hon får en möjlighet att jobba med sin ridning och med Sani så att hon också hittar knapparna och kan rida henne ordentligt. Marie är riktigt duktig, det är inte det, men alla behöver bli bättre!

24598_1246623973

Så nu har jag invigt bloggen med ett riktigt dresssyrigt inlägg. Välkommen hit!